🧑 🔍

Kenteken / VIN-inslagdagen

15 december 2021

Inmiddels zijn er nieuwe ontwikkelingen te melden rondom het nieuwe landbouwkenteken.


Nog enkele dagen en dan sluit op 31 december 2021 helaas de mogelijkheid om, zeer makkelijk digitaal en goedkoop uw trekker en zelfrijdende machine ( sneller dan 6 km/uur) en getrokken werktuigen en aanhangwagens waarmede u sneller dan 25 km/uur wilt gaan rijden te registreren.

Regel het zo snel mogelijk nog!


De RDW gaat VIN-inslagdagen op de RDW-keuringsstations en op centrale locaties in de regio organiseren.

Samen met enkele branchepartijen kiest de RDW een aantal centraal gelegen locaties waar zogenaamde ‘tijdelijke keuringsstations’ komen.

Deze locaties zijn zo veel mogelijk in de buurt van de meeste aanvragers.

De eerste prioriteit ligt bij de landbouwtrekkers en mobiele machines, omdat deze zonder registratie in 2022 niet meer de openbare weg op mogen. Aanhangwagens en ander getrokken materieel hebben deze mogelijkheid wel, mits daarmee niet harder dan 25 km/u wordt gereden.

Begin januari brengt de RDW in beeld vanuit welke gebieden de dan nog openstaande aanvragen voor identiteitsonderzoeken en/of VIN-inslag zijn ingediend.

Vervolgens worden de locaties gekozen.

Het is wel belangrijk dat het identiteitsonderzoek en/of inslag VIN voor 1 januari 2022 bij de RDW is aangevraagd om na afronding van het onderzoek in aanmerking te kunnen komen voor registratie tegen het nu nog geldende conversietarief van € 18 per voertuig.

Er komt geen verlenging op de conversieperiode

Dus als uw VIN onvindbaar is of u weet bijna zeker dat die niet aanwezig is en u kon tot nog toe daarom niet registreren meld u dan direct aan bij de RDW om in aanmerking te komen voor het inslaan van een VIN onder de huidige voorwaarden.

DOE DIT VOOR 31 december 2021