🧑 🔍

Filmavond Unimog Club Nederland

31 december 2005

Voor het eerst in haar geschiedenis organiseerde de Unimog Club Nederland een filmavond, ditmaal in Groesbeek, nabij Nijmegen.


Vooraf werd er al druk gebeld naar de organisatie, vanwege de slechte weersvoorspelling, ijzel en sneeuw, vroegen veel mensen zich af of de filmavond wel doorging en …. het ging door!
Langzaam druppelde de zaal vol met Unimogliefhebbers, die bij binnenkomst in het zaaltje getrakteerd werden op koffie met een koekje of een plak cake.
Om even na half 8 werd er begonnen met de eerste film: een registratie van het Amerikaanse MOAB treffen, waarbij de Amerikanen met (soms flink verbouwde en/of aangepaste) unimog’s het zogenaamde ‘rock climbing’ lieten zien.
Gevolgd werd er met een film uit de jaren ‘60 over de 421 en 406/416 in onder andere de bosbouw. Een zeer interessante film met helaas zeer slecht geluid, maar die toch enkele leuke beelden liet zien over onze geliefde Unimog.
Natuurlijk werd er ook een film vertoond met een impressie van onze treffens in 2004 en 2005, gemaakt door Linda Kuijpers. Erg leuk om jezelf terug te zien natuurlijk.
Deze DVD is overigens ook te koop! Kijk op www.lindakuijpers.nl/unimog/
De opkomst was, ondanks de weervoorspelling, toch boven verwachting. Maar liefst 36 Unimogliefhebbers waren aanwezig waaronder ook veel ‘niet-leden’ die zo ook een indruk van onze club kregen.
Na afloop van de filmavond bleek er buiten al een aardig pak sneeuw te liggen, wat weer leuk was voor de leden die met hun Unimog naar de filmavond gekomen waren.

De reacties over de filmavond waren zeer positief, waardoor deze in 2006 zeer waarschijnlijk een vervolg gaat krijgen. Mocht je intussen dus nog interessant beeldmateriaal hebben, dan houden wij ons zeer aanbevolen. Laat het weten via: evenementen@unimogclub.nl.