🧑 🔍

Unimog Museum Gaggenau

22 april 2007

Na veel voorbereiding is het dan eindelijk zover. De reis naar het Unimog Museum in Gaggenau. Nu zondagavond 22 april is het alweer voorbij. Terugkijkend op een succesvol Unimog weekend.


Na een reis van zo'n zes uur arriveerden zo'n veertig enthousiaste Unimog-fans in Gaggenau bij het Unimog Museum. Na diverse Unimog's te hebben bekeken op de parkeerplaats konden de unimoggers naar binnen om alvast een eerste blik te werpen in het Museum. Om circa half een was er een lunch voor de leden én andere leden van de Duitste club.

Na de lunch was er in het museum een uitleg over de geschiedenis en de vele verschillende Unimog-typen. De rondleiding werd gegeven voor René Dusseldorp van de firma Merex. Een duidelijke uitleg door een Unimogkenner.
Na de uitleg in het museum kon er een proefrit gemaakt worden op een naastgelegen 4x4 terrein. Menig Unimog Club lid maakte hier gebruik van.
Aansluitend het bezoek aan het Museum is er een bezoek gebracht aan de firma Merex. Ook hier gaf René Dusseldorp uitleg over de werkwijze binnen zijn bedrijf. Vele unimogs en unimogonderdelen werden bewonderd en onder het genot van een drankje en een Duitse versnapering kon de dag niet meer stuk. Met volle enthousiasme struinden de clubleden langs het vele materiaal wat er te zien was.
In de avond was er, samen met leden van de andere Duitse club(s), een diner in een nabijgelegen restaurant om vervolgens laat op weg te gaan naar het pension.

De volgende ochtend was er een ontbijt en heeft de bus haar weg teruggevonden naar Nederlandse bodem.

Het bestuur van Unimog Club Nederland wil iedereen bedanken voor de goede sfeer, het enthousiame én het geduld dat ze hebben opgebracht om ook dit weekend weer tot een succes te leiden.

Allemaal, nogmaals bedankt.

Bestuur Unimog Club Nederland