🧑 🔍

Excursie Brandweer en KNRM geslaagd!

23 februari 2008

De excursie naar de Brandweer van Loosduinen en de excursie naar de KNRM is goed bezocht. Circa 35 unimogliefhebbers waren aanwezig bij deze zeer gevarieerde dag.


Met een kop koffie/thee en gebak werden we gastvrij ontvangen door de brandweer van Loosduinen in Den Haag. Een hartelijk welkom met aansluitend uitleg over de vele mogelijkheden van de Unimog die de brandweer bezit. Uitleg over de keuze waarom, de technische hoogstandjes etc. Aansluitend natuurlijk het bekijken van de Unimog U500 met zijn speciale opbouw. Ook daar weer tekst en uitleg en de mogelijkheid om alles eens goed te bekijken.

Rond de middag waren we welkom bij de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij in Scheveningen waar naast het tonen van enkele films met de nodige tekst en uitleg een ritje met de Unimog over het strand mogelijk was. Rijdend langs de boulevard, onder de Scheviningse Pier door om na een half uurtje weer terug te zijn in het boothuis.

Na de middag was er een rondleiding/bezichtiging op de `museum` boot in de Schevingse haven waar ook een lunch genuttigd werd.

In de middag een uitgebreide presentatie door Ron van Driel over zijn miniatuurverzameling van voornamelijk Unimogs.

Een zeer indrukwekkende en gevarieerde dag met heel veel Unimogplezier.