🧑 🔍

Zon, Zand en Zeer veel Unimogs!

13 juni 2008

Het jaarlijkse Unimog Club Treffen is alweer voorbij. Er was een grote opkomst, groot kampeerterrein en een mooi speelterrein. Daarbij hadden we op 7 en 8 juni veel geluk met het weer.


Op zaterdagochtend stonden de eerste Unimogs al vroeg voor de poort en begon het ritueel van inschrijven, plekje zoeken, spullen uitladen en installeren. Leden en hun aanhang schudden elkaar de hand, er wordt wat te drinken gepakt en de motorkappen gingen open. Tot drie uur was het gezellig bijpraten en rondkijken. Erg leuk was het ook om het mooie en dure speeltje op ons treffen te hebben; een U500 Black Edition meegebracht door Dirk-Jan van Mercedes-Benz Nederland! Leden konden foto’s maken, in het voertuig kruipen en rondjes meerijden.
Na een kort welkomstwoord en uitleg over het terreinrijden begonnen de motoren te ronken en gingen circa 40 Unimogs het veld in om eens te kijken wat er voor uitdagingen waren, en wie er goed is in zichzelf vast te rijden. Het terrein was lekker gevarieerd, voor elke rijder wat wils. Onze huisfotograaf maakte na het terreinrijden foto’s van alle Unimogs met hun trotse eigenaren en bijrijders.
Na een kleine rustpauze werden de barbecues aangestoken. Niet alleen de leden genoten en maakten soms foto’s, ook een fotograaf van de Vrij Nederland leefde zich uit om onze barbecue vast te leggen voor een artikel in de Vrij Nederland van 9 juli. Na het eten werd er onder het genot van een drankje nog lekker nagepraat over deze dag en alles wat ook maar iets met Unimog te maken heeft. Enkelen gingen hiermee door totdat het weer licht werd!
Op zondagochtend werd iedereen om 8:30 uit zijn bed getrommeld voor het ontbijt en de ALV, die dit jaar buiten in het zonnetje is gehouden. De vergadering verliep vlotjes en er werd veel waardering uitgesproken voor het werk dat door de vertrekkende en blijvende bestuursleden is verricht. Vervolgens kon eenieder ervoor kiezen het terrein in te gaan of mee te rijden met de toertocht. Het bleek erg druk op de weg op deze zonnige zondag, waardoor de mooie toertocht wat ingekort werd en toch nog langer duurde dan gepland. Er zijn prachtige plaatjes van een hele pont vol Unimogs uit voortgekomen. Tijdens het terreinrijden en bij terugkomst van de toertocht stond de skottelbraai nagenoeg de hele tijd aan, om rijders en toeschouwers te voorzien van een stevige hap. Om een uur of drie liep ons mooie treffen op zijn eind en werden de fel begeerde plaatjes uitgedeeld. Die zien we volgend jaar waarschijnlijk weer terug op vele Unimogs!