🧑 🔍

Geslaagd bezoek MB TRAC treffen en Unimog productie!

05 november 2009

Afgelopen weekeinde zijn we met een twintigtal Unimogfanaten vertrokken naar Karlsruhe, Gaggenau en Wörth am Rhein om ons te verdiepen in de Unimog. De excursie begon op zaterdagavond met een goede pul bier en een stevig bord eten.


Na de overnachting in een jeugdherberg vertrokken we ’s morgens al om negen uur richting Gaggenau, waar al behoorlijk veel MB TRAC’s opgesteld stonden. Dat aantal werd gedurende de ochtend nog groter. Daarnaast stonden er diverse interessante Unimogs, waren er demonstraties en kon bij handelaar Merex over de terrein gestruind worden. Om half vier hebben we nog een mooie rit gemaakt door het zwarte woud, met een koste stop bij de, helaas gesloten, poorten van Muller Mitteltal. Bij aankomst in Karlsruhe is er nog goed gegeten en nageborreld.

Op maandagochtend hebben we ons eerst vermaakt in het Kundencenter van de grootste vrachtwagen fabriek ter wereld: de Mercedes-Benz fabriek te Wörth am Rhein. Op 290 hectare worden circa 750000 vrachtwagens per jaar gemaakt (voor de crisis waren dat er 160.000). Daarna volgde een zeer uitgebreide en goede excursie door de vrachtwagenproductie. Hierna is er een warme bliksemlunch in Wörth geweest. Daarna de kers op de taart: een rondleiding langs de Unimog, Zetros en Econoline productie. Hier gebeurde een stuk meer met de hand, en tot onze verbazing worden ook al deze modellen dwars door elkaar heen gebouwd. De assen, motoren, cabines en versnellingsbakken worden gemonteerd aangeleverd vanuit andere fabrieken, de overige delen worden direct op locatie gemonteerd. Helaas was er maar weinig tijd om rond te kijken. We hebben onze ogen in ieder geval goed de kost gegeven. Daarna was het weer op naar huis……