🧑 🔍

Unimog Weekend Alphen

11 december 2009

Als je een Unimog hebt raak je daar niet over uitgepraat. Wil je er wat mee doen en je passie delen. Dan kijk je veel op de site van de Unimog Club of Unimog.nl Je kan ook naar de Unimog Club dagen gaan. Eerst vond ik het veel te ver om over de weg als Tractor met de Mog naar deze verre bestemmingen te gaan. Maar nu ik eenmaal de smaak te pakken heb en ook toch maar een GV kenteken heb aangevraagd en gekregen, dat rijdt net effe makkelijker soms, ben ik nu ook naar Alphen geweest.


Daar had ik veel over gehoord iedereen was daar enthousiast over, dus ben ik dat wezen checken. Dit evenement, georganiseerd door Sjef en Lisette Rommers, op 8 en 9 Augustus en je mocht ook al op vrijdag komen dus dat gedaan.
Volgens de Tom Tom net aan 100 km en een klein uurtje rijden over de autoweg. Maar binnen door was het een helse rit van 3 uur, schat 200 km, teller wijkt een beetje af, en drie veerdiensten. Helse rit omdat het lijkt of er om de 100 meter een drempel in de weg ligt of anders wel een rotonde. Goed kunnen vinden was duidelijk aangegeven en toen ik het terrein opreed van een mooie oude boerderij werd ik verwelkomt door de vrienden van Richard, Niek en Alex, die als eerste waren gearriveerd. Sjef druk bezig het e.e.a op te bouwen voor de spelletjes met de Mog die je later kon doen. Het 'kampeerterrein' was een mooie wei dicht bij de boerderij en daar heb ik mijn tentje opgezet. Er kwamen nog een paar Moggers en 's avonds samen eten klaargemaakt en later op de avond bij een gezellig vuur wat bijgepraat.
Zaterdag morgen zelf voor ontbijt gezorgd en onze Unimog´opgesteld op het tentoonstellingsterrein. Want er werd een Boerendag gehouden met Oldtimer trekkers, karren, werktuigen, gereedschappen en ook klederdracht georganiseerd. Het werd een gezellig drukke dag met behendigheidsoefeningen e.d. voor de Mog´s en veel publiek voor de boeren dag. Maar daardoor hadden de Unimog´s ook veel bekijks van het publiek en dat is best leuk. Er waren er wel 40 of meer en van alle soorten en types.
We hebben heerlijk gebarbecued. Dat was heel goed verzorgd dor een goede slager. Met een goed verzorgd buffet. Niemand hoefde iets tekort te komen en reuze gezellig.
Er aan het eind van de middag en s´avonds een Grasmaaier race. Ongelooflijk hoe hard die jongens gaan. Wij hadden een VIP locatie omdat Sjef de party tent strategisch had opgesteld. Een van onze jongens heeft met zijn eigen gazonmaaier meegedaan. Bravo, hij heeft de race uitgerend en wel drie rondes gehaald.
In de grote feesttent was het tot in de kleine uurtjes feest.
De volgen morgen een heerlijk ontbijt. Van alles te krijgen en allemaal even lekker.
Daarna een mooie toertocht door het Brabantslandschap over heel veel zandpaden. Dat nog mogelijk is in ons overvolle landje. Door de droogte was het gigantisch stoffig. Soms kon je geen had voor ogen zien. Maar wel heel leuk. Halverwege een konden we terrein rijden op een terrein voor grondopslag en afgraving. Geen blubber dezer keer en dus niemand echt vast gezeten. Wel reed er nog een zijn hydroliek pomp eraf maar kon weer verder.
Daarna in optocht naar de lunchlocatie, ook al goed verzorgd, het wordt een beetje eentonig. Alles goed en mooi en leuk en fijn niets te mopperen en dat zijn we zo gewend als Hollanders.
En duur was dit weekend al helemaal niet. Als je beseft wat Sjef e Lisette er voor gedaan hebben en wat je dan moet betalen voor dit alles,TOP!

door: Ton Homburg