🧑 🔍

Persbericht ClassisTraffic: een levend mobiliteitsmuseum

04 februari 2012

In het Autotron te Rosmalen wordt van 14 juli t/m 19 augustus 2012 een unieke tentoonstelling georganiseerd, waarbij verschillende soorten klassieke voertuigen een inzicht geven in het Nederlands mobiel erfgoed.Tijdreis

Met een per decennium ingedeelde opbouw maakt de bezoeker een tijdreis door 125 jaar auto-, motor- en transporthistorie. Per decennium wordt een tijdsbeeld opgeroepen met krantenartikelen en (film)beelden.

Het bijzondere van ClassicTraffic wordt dat alle tentoongestelde personenauto's, bedrijfsauto's, bromfietsen, scooters, motorfietsen nog functioneren en zo de hallen uit kunnen rijden om deel te kunnen nemen aan het verkeer. Om toelichting te geven over de verschillende presentaties zijn regelmatig de eigenaren van deze klassieke voertuigen aanwezig: zij weten alles te vertellen over hun 'grote liefde'. ClassicTraffic is geen statische tentoonstelling, maar wordt een levende presentatie van mobiel erfgoed, opgebouwd binnen een overzichtelijke indeling.

ClassicTraffic wordt in opdracht van de FEHAC georganiseerd door ConExpo.

De FEHAC is, als federatie van ruim 200 oldtimerclubs, de belangenbehartiger van het mobiele erfgoed in ons land. ConExpo is het bureau dat de complete organisatie voor haar rekening neemt.


persbericht_classictraffic.pdf