🧑 🔍

VrijstellingOldtimer schakelt topadvocaat in!

03 augustus 2013

Gisteren waren wij voor de derde keer te gast in het Autoweek Journaal bij Michiel Willebrands. Want er is nieuws te melden! Velen van u hebben ons de vraag gesteld of de overheid een dergelijk ingrijpende maatregel eigenlijk wel mag invoeren. En terecht! De meeste oldtimerbezitter hebben in het verleden immers een brief ontvangen waarin stond dat er geen MRB meer betaald hoefde te worden. We stellen vast dat er in deze Oldtimerskwestie zoveel zaken waarvan wij denken dat deze onrechtvaardig zijn of sterke juridische raakvlakken hebben, dat wij besloten hebben om een topadvocaat in te schakelen.


Met gepaste trots kunnen wij u melden dat wij prof. mr. Tom Barkhuysen bereid hebben gevonden om ons bij te staan op juridisch gebied. Mr. Barkhuysen is partner bij het gerenommeerde kantoor Stibbe Advocaten en heeft al diverse successen op zijn naam staan in vergelijkbare zaken.

Onze aanpak blijft erop gericht om de Oldtimerkwestie aan te pakken d.m.v. een politieke lobby (zoals wij dat ook al – succesvol - deden in 2009). Dit betekent dat wij nog geen juridische procedures zullen voeren, maar wij sluiten dat in de toekomst ook niet uit. In eerste instantie zal mr. Barkhuysen ons alleen adviseren, zodat onze argumentatie ook juridisch een sterke ruggengraat heeft.

Wij hebben alvast een aantal van uw - en onze - vragen gebundeld en aan onze advocaat voorgelegd. In een filmpje gaat mr. Barkhuysen in op de volgende vragen:

- Is het huidige 40 jaar compromis al definitief?
- Zijn er juridische bezwaren om de vrijstelling af te schaffen?
- Wat is de rol van Eerste Kamer in deze kwestie?
- Bestaat het risico dat onze actie de uitkomst nog slechter maakt?
- Wat zijn belangrijke argumenten tegen het opheffen van de vrijstelling?

U ziet dat de strijd zeker nog niet gestreden is en dat wij blijven doorvechten om deze belachelijke maatregel terug te draaien!

Uw steun is van doorslaggevend belang voor het slagen van onze actie. De reacties op onze eerste enquête waren overweldigend. Het doet ons deugd een dergelijk gemotiveerde en bevlogen achterban te hebben. Wij doen nu een beroep op u om onze actie ook financieel te steunen. We streven ernaar om de kosten van onze actie zo laag mogelijk te houden. We werken waar mogelijk met deskundige vrijwilligers, maar u zult begrijpen dat voor sommige onderwerpen, zoals juridische bijstand, dit niet tot de mogelijkheden behoort. Dit brengt zodoende aanzienlijke kosten met zich mee.

Wij willen deze strijd afmaken en winnen. Want dat kan! Wij rekenen op uw steun en vertrouwen!

Klik hier om een donatie te doen: http://www.vrijstellingoldtimer.nl/doneren

Namens het team VrijstellingOldtimer,Wouter van Embden,
Namens Team VrijstellingOldtimer